WP_20160420_005-300x169

Drie nieuwe speeltuinen voor Blaricum

Signa Terra heeft drie speeltuinen aangelegd in Blaricum. Deze zijn 20 april jl officieel geopend door wethouder mevr. L. Boersen-de Jong van de gemeente Blaricum. Dit heeft zij samen gedaan met Thomas Hendriks (hoofdredacteur Quest).  De drie speellocaties zijn De Opzetter, De Stam/Stobbe en De Schans.

Samen

Schoolkinderen en omwonenden waren uitgenodigd om te komen spelen met de interactieve spelpilaren. De speelplekken zijn ontworpen in samenspraak met de bewoners. Zij konden nu zelf komen kijken hoe het was uitgevoerd.

Idee

Het idee achter de spelpilaren is dat een kind van nature actief is en graag wil bewegen. Speelplezier staat centraal tijdens het spelen met de pilaren maar kinderen leren spelenderwijs tegelijkertijd ongemerkt rekenen en vaardigheden zoals samenwerken.

Spelpilaren

Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de Memo-spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te vegen (‘swipen’) worden er spellen gespeeld. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen.