flowers-190866_960_720-1-768x576

Bloemen als vrolijke remedie tegen wateroverlast

Het is weer bollentijd!

Onlangs is Keukenhof (Lisse) gestart met de aanplant van in totaal 7 miljoen bloembollen die volgend voorjaar naar verwachting 1,4 miljoen bezoekers zullen trekken naar het beroemde park van 32 hectare. Ook gemeenten planten steeds vaker bloembollen. Bollen zijn namelijk niet alleen geliefd als lentebodes maar blijken tevens uitstekend voor de waterhuishouding!

Bloemen als remedie

Teveel versteend oppervlakte in de openbare ruimte zorgt er voor dat water niet kan wegzakken in de grond. Bij een zware regenbui kan de riolering de hoeveelheid water niet verwerken en ontstaat wateroverlast. Gemeenten zoeken daarom oplossingen. Het aanpassen van de riolering is een (dure) optie. Een andere, eenvoudige en meer kleurrijke oplossing is minder bestrating en meer groen. De keuze voor de aanplant van bloembollen is dan snel gemaakt.

Langer genieten dankzij lasagna!

Door vroeg- en laatbloeiers te combineren kan het wekenlang prachtig zijn op alle pleinen, bermen, borders, groenstroken en verkeersrotondes. Wie bloembollen in lagen plant, de zogenaamde ‘lasagne- of etagebeplanting’, geniet een langere periode van een rijke bloei.

Kies voor verwildering

Wie kiest voor verwilderingsbollen, pakt het helemaal slim aan. Eenmaal geplant hoef je er niets meer aan te doen en bloeien ze ieder jaar steeds rijker. Enkele voorbeelden van prachtige verwilderaars zijn: Blauwe of witte druifjes, Botanische tulpjes, Buishyacint, Dwergiris, Keizerskroon, Kievitsbloem, Knikkend vogelmelk, Krokus, Lage sieruien, Mini-narcisjes, Oosterse anemoon, Oude wijfjes, Sneeuwklokje, Sneeuwroem en Sterhyacint.

Overweegt u om bloembollen te planten in de openbare ruimte?

Signa Terra staat u graag terzijde met advies. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs en laat u verbazen over de mogelijkheden van bloembollen in de openbare ruimte.