27177063078_28b84fded6_k

Opknapbeurt voor Oranjelaan Lisse

Signa Terra heeft het groen langs de Oranjelaan in Lisse gerenoveerd. De karakteristieke oude laanbeplanting is behouden en de overige beplanting is gerooid en vervangen door bosplantsoen, hagen, vaste planten, gras en bloembollen. Ook de groeiplaats is verbeterd en de bestrating is vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden zijn verkeersregelaars ingezet.

Groeiplaatsverbetering

De groeiplaats van de bomen was slecht, de groei van de bomen stond daardoor vrijwel stil. Met een grondzuigauto heeft Signa Terra de grond bij de bomen weggehaald en bomengrond aangebracht. Dit zal de bomen stimuleren om weer verder te gaan groeien. Ter plaatse van het trottoir of opritten van huizen is speciaal bomenzand aangebracht onder de bestrating. Door met een grondzuigauto te werken is schade aan de bestaande wortels en aan kabels en leidingen voorkomen.

Nieuw straatbeeld

De oude bestrating is vervangen door nieuwe bestrating: 30 x 30 tegels met een uitgewassen deklaag van 70 tot 75% gebroken natuursteen en de verwijderde beplanting is vervangen. Aan de zijde tussen de watergang en trottoir is een randzone gecreëerd met bosplantsoen. Dit onderbreekt het zicht vanuit de woonwijk naar de Oranjelaan door een mooie strook groen. Tussen het trottoir en de rijbaan zijn grasstroken aangelegd met hagen en nieuwe bomen aangeplant maat 30-35 (Linden). Door te kiezen voor de grote maat bomen, is de aanblik van de weg na de aanplant direct een laan. Om het geheel op te fleuren zijn in de nieuwe gazonstroken bloembollen aangeplant. Die keuze behoeft geen uitleg, Lisse is natuurlijk hét bollendorp. In de middenberm worden vaste planten aangeplant.

Veiligheid voorop!

Om de veiligheid van de omgeving en de medewerkers te garanderen, heeft Signa Terra tijdens de werkzaamheden verkeersregelaars ingezet. De Oranjelaan is een drukke hoofdweg met veel verkeer, waaronder fietsers die naar de verschillende scholen aan de Oranjelaan rijden en een busroute. De verkeersregelaars zorgden voor een veilige afwikkeling van het verkeer.

Nazorg

Tot en met eind 2019 heeft Signa Terra de nazorg op de beplantingen. Dit houdt in dat de conditie van de beplanting bewaakt blijft en waar nodig wordt ingegrepen om het geheel in goede conditie te houden.

 

Is uw wijk ook toe aan een grondige renovatie? Onze vakmensen staan graag voor u klaar om uw wijk een grondige opknapbeurt te geven. Bel ons service telefoonnummer 0345-570787 of neem contact op via info@signaterra.nl