Houten on stage IMG_20190327_130002

Signa Terra geeft uitleg op beroepenfestijn ‘Houten On Stage’

Op 27 maart vond de eerste editie plaats van Houten on Stage, een beroepenfestijn voor vmbo-leerlingen waar zij op een laagdrempelige manier in aanraking komen met allerlei beroepen om ze op weg te helpen in hun beroepskeuze. Ruim 175 bedrijven gingen in gesprek met 700 vmbo-leerlingen van scholen uit Houten. Een van die bedrijven was Signa Terra, een bedrijf voor integrale groenvoorziening, dat zich in de loop van de jaren heeft gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van het groen in tuin, park en landschap.

De leerlingen namen zelf het initiatief om het gesprek aan te gaan met de bedrijven. Vonden de leerlingen een beroep leuk en was de interesse wederzijds, dan konden ze uitgenodigd worden voor een tegenbezoek aan de professionals waarmee ze een match hadden gemaakt. De ervaring leert dat dit soort contacten kunnen resulteren in een stageplek of een bijbaantje.

Signa Terra was een van de bedrijven die meedeed aan het beroepenfestijn en gaf uitleg over de beroepsgroep ‘integrale groenvoorziening’. De gesprekken resulteerden in een match met 6 leerlingen die echt geïnteresseerd waren in het werk van een hovenier/ groenvoorziener bij Signa Terra.

De geselecteerde leerlingen mochten op 10 april samen met Fons van Rijckevorsel van Kessel, Remco Houtkoop en een beheerder van de gemeente, een middag op het werk kennismaken met het project groenrenovatie in Koningshof in Pijnacker. De 1e jaars leerlingen van Het Houtens en 3e jaars leerlingen van het Wellant College kregen uitleg over het doel van de groenrenovatie en de werkzaamheden die groenaannemer Signa Terra, samen met de gemeente en de architect, heeft uitgevoerd. De dag werd gezamenlijk afgesloten met een etentje met alle leerlingen.