foto 5_BEWERKT

Signa Terra vergroent Leiden

Voor de gemeente Leiden legde Signa Terra onlangs plantvakken aan in de Eijmerpoelstraat en rondom de Kagerstraat 5 in Leiden. De bewoners en de GroenGroep van het Leidsch Houtkwartier zijn zeer tevreden over de vergroening van hun buurt.

Onze aanpak

Binnen de gemeente Leiden loopt het project Samen aan de Slag. Dit project heeft tot doel samen met bewoners de buurt aantrekkelijker/groener te maken. Signa Terra werkt hier graag aan mee. Op 26 maart begonnen we met het verwijderen van de oude grond en het aanbrengen van nieuwe plantgrond. Het plantwerk werd uitgevoerd op 31 maart en 1 april. In de Eijmerspoelstraat legden we 4 vaste plantenvakken aan en werd het gazon vernieuwd. Op de Kagerstraat brachten we rondom het appartementencomplex beplanting aan.

We gebruikten hiervoor: 204 stuks Mahonia aquifolium, 315 stuks Viburnum tinus, 372 stuks Berberis tunbergii, 255 stuks Mahonia japonica, 39 stuks Agastache ‘Blue Fortune’, 53 stuks Ajuga reptans, 85 stuks Alchemilla mollis, 47 stuks Anemone hupehensis ‘Pretty Lady Maria’, 50 stuks Anemone hyb. ‘Honorine Jobert’, 42 stuks Aruncus Misty Lace, 44 stuks Aster ‘Apollo’, 42 stuks Aster dumosus ‘Alice Haslam’, 44 stuks Bergenia cordifolia, 81 stuks Echinecea purpurea, 28 stuks Geranium ‘Brookside’, 33 stuks Geranium cantabrigiense ‘Cambridge’ en 33 stuks Geranium macrorrhizum ‘Bevan’s Variety”.  

Op 2 april leverden we de plantvakken op en werd het onderhoud overgedragen aan de GroenGroep.

Reactie bewoners en GroenGroep

De bewoners en de GroenGroep hebben Signa Terra laten weten zeer tevreden te zijn over de voortvarende aanleg, de fijne samenwerking en het resultaat. Dat blijkt uit onderstaande reactie die Signa Terra ontving: “Namens de bewoners en de GroenGroep van het Leidsch Houtkwartier willen we Signa Terra bedanken voor de voortvarende aanleg van de plantvakken in onze buurt. We zijn blij dat het in deze periode toch nog is gerealiseerd, zodat we de komende periode van het groeien en bloeien kunnen genieten. Zelf hadden we dit nooit voor elkaar kunnen krijgen in deze crisisperiode. Het is fijn dat de Signa Terra werkzaamheden uitvoerden. Velen van ons hebben gekeken naar de werkzaamheden. Nogmaals van harte bedankt en we gaan ervan genieten.”