park-300x199

Singelpark Leiden

Het Singelpark bestrijkt een groot deel van de Leidse binnenstad; het projectgebied beslaat het gehele gebied rondom de 6,3 kilometer lange singelrand. Een van de deelprojecten van het Singelpark betreft de Singelparkroute. 

Singelparkroute
De Singelparkroute verbindt de parkdelen van het Singelpark in Leiden als parels aan een snoer met paden en bruggen met elkaar. Via deze route wordt het Singelpark om Leiden als één samenhangend park ervaren. Zo wordt de parkbezoeker op haar wandeling getrakteerd op allerlei bijzondere parkelementen. Unieke parken, botanische tuinen maar ook kleine geveltuinen of lokale buurtinitiatieven kleuren de route.

Samenwerking
De Singelparkroute wordt aangelegd door Signa Terra. Opdrachtgever is de gemeente Leiden. Voorafgaand aan de aanleg vindt overleg plaats met omwonenden, de Vereniging van Eigenaren, woningbouwverenigingen, de aanliggende Hortus Botanicus en het Museum Volkenkunde. Samen maken wij het langste, mooiste en spannendste stadspark. Een park om te sporten en cultuur te beleven, natuur en historie te ontdekken, rust te vinden en mensen te ontmoeten. Het is een bijzonder project voor Leiden maar zeker ook voor Signa Terra. Oplevering: 14 april 2017.